RECIPE  FOR ÄGGCODDLER

Hello there! Just made a recipe for www.aggcoddler.com. An egg coddler is an amazing way of cooking your eggs. It's been used in the UK since the 1890's and comes in many different patterns. Äggcoddler is a new started company which make egg coddler with a Scandinavian design. You make the most amazing eggs by basically just add all the ingredients you like, crack an egg on top and then seal the coddler before putting it into boiling water. After approxiamtley 10 minutes you'll have an amazingly creamy egg with your favourite flavours! Perfect for long weekend breakfasts. Recipe in English and Swedish further down.

Ingredients

Serves 2

• 2 eggs
• 2 cherry tomatoes
• 2 tablespoons of sweet corn
• Coriander
• Salt and pepper
• Butter

• Small piece of feta cheese
• Hot sauce, such as siracha or tabasco
• Coriander
• Avocado
• Black beans
• Lime juice

How to make your eggs

Start by heating water in a pot. Meanwhile grease the egg coddlers with a little bit of butter. Halve the cherry tomatoes and remove the seeds. Cut the tomatoes into small pieces. Chop the coriander. Put half of the tomatoes into the bottom of the egg coddlers. Add 0,5 tablespoons of sweet corn into each coddler. Add half of the chopped coriander. Crack one egg into each coddler and add the rest of the tomatoes, sweet corn and coriander. Add some salt and pepper. Put on the lids and seal the egg coddlers. Carefully put them into the boiling water and leave them for 9 – 10 minutes. 

Meanwhile: deseed the avocado and cut into chunks. Chop some more coriander and cut a lime into quarters. When the eggs are cooked, carefully remove them from the water. Remove the lid and crumble some feta cheese into the egg coddler. Top with some hot sauce, coriander and squeezed lime. Serve with black beans, avocado, nachos and some more lime.  

Ingredienser

2 portioner 

• 2 ägg
• 2 körsbärstomater
• 2 matskedar majskorn
• Koriander
• Salt och peppar
• Smör

• Liten bit fetaost
• Chilisås, typ siracha eller tabasco
• Koriander
• Avokado
• Svarta bönor
• Limejuice

Gör dina ägg såhär

Börja med att koka upp vatten i en liten kastrull. Smöra insidan av dina äggcoddlers med en liten klick smör. Halvera körsbärstomaterna och skör bort kärnhuset. Skär i små bitar. Hacka koriandern. Lägg hälften av tomathacket i coddlern, tillsätt 0,5 msk majs i varje behållare och lägg i hälften av koriandern. Knäck ett ägg i varje coddler och toppa med resten av tomaterna, majsen och koriandern. Salta och peppra efter tycke och smak. Sätt på locken ordentligt och sänk ned i det sjudande vattnet. Tillaga i 9-10 minuter. 
Under tiden: halvera avokadon och ta bort kärnan. Skär avokadon i grova bitar. Hacka lite mer koriander och skär limen i klyftor. 
När äggen är färdiga: ta ur dina äggcoddlers ur vattnet, öppna försiktigt locken och smula fetaosten över. Toppa med chilisås, koriander och pressad lime. Servera med svarta bönor, avokado och kanske lite nachos :)