CARAMELISED MANGO WITH COCONUT AND LIME / KARAMELLISERAD MANGO MED KOKOS OCH LIME

Mango, coconut flakes, lime and a little bit of sugar. mhhhmm. Just the palm trees missing, right? If I'm making this recipe again (will most definitely happen tomorrow), I'm gonna serve it with some coconut ice cream. I mean ice cream could never go wrong, especially not with warm fruit. This time I didn't have the time to go shopping for ice cream but nonetheless it turned out delicious. Recipe down below.

Caramelised mango with coconut and lime

Ingredients

Serves 2


How to prepare the caramelised mango

Put the oven on grillfunction, 250 degrees Celsius (480 degrees Fahrenheit). Cut the mango along side the mango seed. Using a knife, make a criss cross pattern in the mango halves and then turn them inside out. Mix shredded coconut, lime zest, lime juice and sugar. Spread some of the mixture on top of the mango. Put the mango halves in an oven proof dish and put in the oven for 2-4 minutes. Make sure not to burn the coconut flakes. When the topping has turned golden, remove the mango from oven and spread some extra of the coconut mixture on top. Squeeze some extra lime juice on top if wanted. Serve as it is or with some ice cream or yoghurt.


Karamelliserad mango med kokos och lime

Ingredienser

2 personer


Gör din karamelliserade mango såhär

Sätt ugnen på grillfunktion, 250 grader. Skär mangon längs med kärnan så att du får två halvor. Skär försiktigt ett krossmönster i mangon utan att skära sönder frukten. Vänd halvorna ut och in. Blanda riven kokos, limeskal, limejuice och socker. Fördela ungefär hälften av kokosblandningen över mangon och lägg mangon i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen i 2-4 minuter. Kokosblandningen ska få en fin gyllenbrun färg. Se upp så att toppingen inte bränns. Ta ut ur ugnen och skeda över det sista av kokosblandningen. Pressa eventuellt över extra limejuice. Ät som det är eller servera med glass eller lite yoghurt.

I like to have my caramelised mango as a part of a big Sunday breakfast.