TAHINI, APPLE AND CINNAMON ON RYE BREAD / TAHINI, ÄPPLE OCH KANEL PÅ RÅGBRÖD

My new favourite breakfast/snack. Super easy but looks super fancy! I like that. I always tend to have tahini at home. It's a sesame paste with a really delicious, nutty flavour. I use it for hummus, as a topping for my oatmeals and now as a spread on sandwiches. I'm having this tomorrow for my Sunday breakfast, can't wait! Recipe in English and Swedish down below.


Tahini, apple and cinnamon on rye bread

Ingredients

Makes two sandwiches

• 2 slices of rye bread
• 2 tablespoons of tahini (with or without salt)
• 1 crispy apple (not too sweet)
• 1-2 teaspoons of runny honey
• Cinnamon
• 5 almonds

How to prepare the tahini and apple sandwiches 

Spread the tahini on the bread. Slice the apple as thin as possible. Place the apple slices on the bread as pretty as possible. Add the runny honey and top with cinnamon and chopped almonds. Eat immediately to avoid the apple slices from browning.  

Tahini, äpple och kanel på rågbröd

Ingredienser 

För två brödskivor

• 2 skivor rågbröd
• 2 matskedar tahini (sesampasta, med eller utan salt)
• 1 krispigt äpple (helst en variant som är aningen syrligt)
• 1-2 teskedar flytande honung
• Kanel
• 5 mandlar

Gör dina äpple-, och tahinimackor såhär

Bred tahini på rågbrödet. Skiva äpplet tunt och placera skivorna på brödet. Ringla över honung och toppa mackorna med hackade mandlar och kanel. Servera direkt.